Lipsa functiei, boala grea...

La un an dupa ce si-a pierdut postul de director al Spitalului Otelu Rosu, doctorul Petru Rus, se lamenteaza in presa dupa functia pe care a ocupat-o atatia ani. Intr-un mod patetic, acesta precizeaza ca nici nu a participat la concursul in care s-a facut numirea doamnei Doina Lazar in postura de conducator al spitalului. Noi ne intrebam, pe buna dreptate, de ce nu a candidat ? La speriat zgomotul venit din partea justitiei, isi epuizase obiectivele sau se plictisise de manageriat ?

Rautacios, dr.Petru Rus, subliniaza o prea mare fermitate venita din partea directoarei, motiv care ar afecta armonia colectivului. Ca sa vezi... Asta e un repros important ! Cu regret, insa, trebuie sa-i reamintim doctorului Petru Rus ca in timpul mandatului sau colectivul medical nu se afla intr-o situatie mai buna. Pe vremea cand directoratul era asigurat de Petru Rus nici nu se putea vorbi de un "colectiv" ! Spun acest lucru iar cetatenii stiu ca am dreptate, in timpul conducerii asigurate de Petru Rus numeroase cadre medicale lipseau din spital. Acestea absentau de la spital insa erau salarizate, luna de luna, prin diverse smecherii pentru a-si putea desfasura munca in Germania si a-si pastra locul in randul cadrelor medicale din spital. Numeroase cadre medicale, sunt cercetate de justitie chiar si in acest moment, acestea fiind veritabile "pasari calatoare" : 3 luni activau in spital si alte 3 ingrijau batrani bolnavi din Germania. Ce sa spun, domnule doctor, ati reusit sa ma induiosati cu obiectivitatea de care dati dovada. O obiectivitate care nu va opreste sa va solicitati drepturi materiale din partea spitalului dar nu spuneti nici un cuvant despre acestea, nu spuneti de ce nu le primiti si uitati sa le solicitati celor in drept, eventual in instanta daca tot credeti ca aveti dreptate.

Evit, acum, sa mai pomenesc de restul reprosurilor pe care grupul de medici nemultumiti le semnaleaza primariei locale si mass-mediei, fiind convins ca toata actiunea nu este decat o perdea de fum menita sa atraga atentia asupra doctorului Petru Rus

pentru apropiata campanie electorala din primavara si care sunt lipsite de orice punct de sprijin, medicii ne fiind capabili sa-si justifice in nici un fel afirmatiile, cel putin asta a aparut in cotidianul "Sud Vestul" condus de catre primarul Iancu Simion. Medicilor nemultumiti, celor care afirma ca nu au o dotare moderna vreau sa le prezint reala performanta realizata de Sorina Fleischer, medic ORL in Spitalul de Urgenta - Caransebes. Un Medic cu majuscule ce a reusit sa-si modernizeze sectia de specialitate la un nivel European fara sa primeasca nici un sprijin financiar din partea spitalului caransebesan sau a altei institutii din Ministerul Sanatatii. In cazul sectiei ORL caransebesene, totul s-a facut din sponsorizari si arata cu claritate ce inseamna un medic adevarat, dispus sa munceasca pentru pacienti sai, nu numai sa ceara sau sa scrie petitii.

Am incercat sa aflu si care este motivul pentru care primaria ii sprijina pe medicii nemultumiti, in pofida faptului ca Petru Rus isi doreste functia de primar, sustinut de PSD-istii locali ramasi fara candidatura lui Mihai Raducan. Ei bine, in aceasta situatie complicata si dubioasa, exista o explicatie. Cu putin timp in urma, fratele directoarei Doina Lazar, se pare ca a fost exclus din PD-L-ul local, inca nu avem amanunte despre acest lucru dar le vom procura. Cert este faptul ca primarul Iancu Simion, "Simi - Botezatorul", isi arata coltii si se razbuna pe oricine, fie ca o face in mod direct, in mod indirect sau profita de drepturile administrative pe care le are primaria asupra institutiei spitalicesti conduse de Doina Lazar.

O stire de ultim moment ne arata ca anumiti membri din PSD-ul local s-au suparat foc pe doctorul Petru Rus, dupa ce acesta a cerut sprijinul primariei in legatura cu situatia din cadrul spitalului. Daca te aliezi si cu Iancu Simion, dupa ce ai fost un vesnic calator politic, constati ca : Unde dai... si unde crapa !