Aliante

In urma cu putina vreme, se pare ca PSD-ul carasan a discutat despre strategia pe care o va avea in vedere pentru acest an, o perioada in care confruntarile electorale vor putea aduce la disperare acest partid aflat in cadere libera in sondaje si in inimile alegatorilor.

Pe plan national se prefigureaza, tot mai mult, o alianta Intre PSD si PNL, o colaborare la fel de nefireazaca pe cat este ce-a care a condus la formarea PD-L-ului condus, mai mult sau mai putin oficial, de catre Traian Basescu. Bineinteles, o astfel de colaborare nu este noua, pe parcursul timpului PNL-ul si-a mai patat imaginea in aliante cu PSD-ul. Anterioarele aliante s-au limitat la sprijin parlamentar pentru guvernul condus de PSD-istul Nicolae Vacaroiu si la primele afaceri profitabile pe care le-a facut Calin Popescu Tariceanu, acesta fiind distribuitorul unor autoturisme frantuzesti si care au ajuns sa doteze cu rebuturi Regia Nationala a Postei Romane, institutie condusa in judetul nostru de Silviu Hurduzeu, unul dintre reprezentantii de frunte ai PSD-ului carasan.

O data cu degradarea sanselor de succes pe care le au cele doua partide, structurile PSD-ului, mult mai disperate decat cele ale PNL-ului in a-si organiza viitorul, preconizeaza aceasta colaborare nationala si locala menita formarii unui guvern iar in prima faza sa ocoleasca atacurile directe cu ocazia alegerilor locale din aceasta primavara.

Sperand intr-o revigorare pe plan judetean, organizatia judeteana, condusa de deputatul Ion Mocioalca, intentioneaza sa-l sustina la primaria din Resita pe Mircea Popa, un ciudat personaj revenit la matca ce l-a lansat la conducerea urbei de pe malurile Barzavei. Inca nu a transpirat nimic despre candidatul PSD-ist la primaria caransebesana insa aceasta candidatura ar putea fi sustinuta de Silviu Hurduzeu. Acesta din urma, destul de tanar si lipsit de experienta, are o imagine relativ favorabila in randul tinerilor PSD-isti, tineret pe care-l conduce din toamna anului 2006. La nivelul orasului Otelu Rosu, dupa cum am mai spus, candidatul PSD pentru postul de primar urmeaza sa fie doctorul Petru Rus. Binecunoscut pe Valea Bistrei, fostul director de spital, se afla in cautarea unei functii in orice structura si care sa-i fie oferita de oricine. Am mai relatat despre lipsa de scrupule pe care le manifesta candidatul PSD-ist si trebuie sa remarcam traseul : exEcologisto - exPSD-ist-o - exPNL-ist-o si PSD-isto contemporan pe care l-a avut in incercarea sa de a obtine functii. Doctorul Petru Rus ne demonstreaza, inca o data, faptul ca il intereseaza functia, nu conteaza cine i-o si ofera. Cu toate ca urmeaza sa fie adversarul celor din PD-L, fostul director, nu ezita sa ceara sprijinul acestora in conflictele pe care le are cu Doina Lazar, actuala sefa a spitalului local cazuta in dizgratia lui Iancu Simion - "Botezatorul".