Scarba lui Geoana
Dupa cum ne-au obisnuit, politicienii nostri, acestia nu fac decat sa isi indese buzunarele, sa-si rotunjasca burtine si sa-si ingrijasca afacerile. Toate acestea petrecandu-se cu politicienii din parlament, asa cum este "prostanacul" ajuns sa puna mana pe mai multe vile de stat din care refuza sa plce. Oare acest tip de guvernanti ne dorim ? Hoti asezati la conducere numai pentru a face avere, asa cum sunt PSD-istii...

Jelanie Pentru că e un simplu „lefegiu”,

Geoană se dă homles ca să-şi prelungească şederea în casa RA-APPS

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, ieri, într-un interviu BBC-Hotnews, că-şi va prelungi, până la mijlocul anului viitor, contractul de închiriere a vilei de la RA-APPS. Geoană a explicat că este nevoit să mai stea în casa de pe strada Starostescu, vizavi de Televiziune, deoarece nu are unde să se ducă.

Sunt sarac si n-am noroc„Stau în acestă casă cu chirie pentru că nu am altă soluţie. (...) Păi cum să renunţ? Unde să mă duc?” Chiar dacă nu i s-a părut potrivită întrebarea referitoare la situaţia sa locativă („Cred că nu e firesc să întrebi aşa ceva pe unul care e clar că nu are unde să meargă şi totuşi reprezintă ceva în viaţa politică”), Geoană a detaliat povestea casei de la stat, pe care a primit-o pe ultima sută de metri a mandatului său de la Externe.

„Eu am făcut un lucru care, poate că am greşit... când ne-am întors din America, n-am avut niciun fel de locuinţă în România. Am avut un apartament pe care l-am avut împreună cu soţia, un apartament mic, înainte să se nască copiii, pe care l-am înstrăinat la întoarcere, pentru că nu mai încăpeam în el, cu doi copii şi cu toate angaralele, când am venit din Statele Unite. Poate că am greşit că nu mi-am făcut atunci un credit şi să-mi cumpăr o casă, să stăm în momentul când am fost ministru de externe într-o casă a RAPPS-ului. Întâmplator, la finalul mandatului, mi-a fost oferită o locuinţă tot de către RAPPS, în condiţiile în care nu aveam o locuinţă”.

Acum, când există o lege care i-ar permite să-şi cumpere casa de la stat pe care a închiriat-o, Geoană, (care se descrie drept un simplu „lefegiu”) este tentat de ofertă, dar doar dacă statul îi cere un preţ „accesibil”: „Dacă îţi cere 2 milioane de euro pe ea, nu am banii şi atunci spunem pas şi mergem la ... punga mea. Dacă este un preţ mai accesibil, discutăm”. Pentru că vrea să lase ceva copiilor „după ce va da colţul”, Mircea Geoană spune că a contractat un credit pentru achiziţionarea unei alte locuinţe într-un complex rezidenţial aflat deocamdată în construcţie.

Florin NEGRUŢIU, Cotidianul "GANDUL" - Bucuresti
10 DECEMBRIE 2007