Cei 3, 4 PSD-isti, "treimea vestica" : Ilie Sarbu, Daciana Sarbu-Ponta si Victor Ponta, s-au hotarat sa-si joace soarta intr-un "careu", prin alaturarea lui George Maior, seful SRI-ului. Acesta din urma, fost senator PSD, va deveni nasul fetitei pe care o vor avea Daciana si Victor Ponta. In pofida prieteniei afisate de cei patru, gura lumii zice ca toate aceste miscari nu fac decat sa polarizeze un grup PSD-ist prin care sa se asigure rasturnarea lui Geoana de la conducerea social democratilor. Daca toate acestea vor fi reale, asteptam cu multa curiozitate hotararile pe care le vor lua PSD-istii din Caras Severin. Organizatia carasana se afla in centru zonei de influenta pe care o vor controla cele patru rude, in pofida prieteniei dintre Ion Mocioalca si liderul de la Bucuresti, sustinut pana acum de binecunoscuta grupare clujana.

"COTIDIANUL" - Bucuresti
10 ianuarie 2008

Diafana si absenta...

Daciana SARBU - Diafana si absenta...Cu ocazia sedintei largite a forului judetean al PSD-ului carasan, desfasurata in 18 octombrie 2007 la Resita, au fost prezentata si candidatura deputatei Daciana Sarbu la alegerile europarlamentare ce se vor desfasura in Romania pe data de 25 noiembrie 2007.Intentia de candidatura s-a facut publica inca din primavara acestui an si a venit, la putin timp, dupa aparitia unor tensiuni marcante in sanul Daciana SARBU - Diafana si absenta...PSD-istilor argeseni care nu o mai vor in sanul lor pe aceasta candidata de meserie, sustinuta de fiecare data de diferite organizatii judetene.Pentru alegerile parlamentare din 2004,Daciana Sarbu, a fost sustinuta de PSD-ul Arges si se vede treaba ca a venit randul celor din Caras Severin sa-si asculte seful regional, Ilie Sarbu, nimeni altul decat tatal Dacianei Sarbu.

Daciana SARBU - Diafana si absenta...Mereu ingandurata si absenta, chiar daca s-ar afla in mijlocul evenimentelor, Daciana Sarbu se doreste acum parlamentar european cu acte in regula.Cu o prezenta diafana si stravezie, la propriu, Daciana Sarbu, fica vicepresedintelui Ilie Sarbu, se viseaza la parlamentul european sustinuta de organizatia PSD Caras Severin. Daciana SARBU - Diafana si absenta...Toate aceste lucruri, inclusiv nepotismul, au propulsat-o pe un surprinzator loc 4 in lista candidatilor PSDpentru forul legislativ european, devansand personalitati cu incontestabile calitati, cum ar fi : Ioan Mircea Pascu, Corina Cretu, Victor Bostinaru si altii.

Daciana SARBU - Diafana si absenta...Oricum ar fi, noi speram ca locuitorii judetului Caras Severin, indiferent daca sunt su nu membri ai PSD-ului, isi vor da seama ca eventuala victorie pentru Daciana Sarbu nu este pentru judetul nostru decat un alt "cec in alb" pe care il acordam unor persoane care nu au nimic in comun cu zona Caras Severinului si ca nu ne putem astepta la nici un suport din partea acesteia, asa cum au patit si cei din judetul Arges cand si-au exprimat adeziunea la candidatura pentru Parlamentul Romaniei in favoare lui Daciana Sarbu.

Matei DONEA - © 18 Octombrie 2007